Kaba Yapı işleri

Kaba inşaat nedir?

Kaba inşaat, denildiğinde kısaca tanımlamak gerekirse mevcut binanın yüzde kırkının bitirilmiş olması anlamına gelmektedir. Bir inşaatın yapılabilmesi için gereken prosedürlerin yapılmasının ardından, harita mühendislerinin belirlemiş olduğu noktalar baz alınarak temel kazısı yapılmaktadır.

Temel kazısının yapılmasının ardından temel derinliği ise inşası planlanan yapının düşünülen kat yüksekliğine göre farklılık göstermektedir. Kazılan temelin dolgu malzemesi ile doldurulması ardından grobeton dökülerek temelin oturtulacağı alan düzlenmesi işlemi yapılmış olur.

Kaba inşaat kalemleri nelerdir?

Bu aşamadan itibaren temel inşası için ihtiyaç duyulan demir donatıları döşenir. Gerek elektrik gerekse temiz ve atık su giderlerinin döşenmesinin tamamlanmasının ardından bina temeline beton dökümü işlemi yapılır. Her bir katta gerekli demir bağlantıları yapılması, tesisat boruları ve kolon ile kirişlerin kalıplarının tamamlanmasının ardından tüm katlar için gerekli görülen miktarda beton dökülmesi işlemi yapılır. Beton kuruma zamanı mevcut hava koşullarına göre değişkenlik gösterdiğinden en uygun hava koşullarında döküm yapılması tercih edilecek olan başlıca unsurlardan birisi olacaktır. Beton dökümü esnasında pompanın tüm alanı gezdirilerek her bölgeye eşit olarak döküm yapılması sağlanmalıdır.

Kaba İnşaat ve yapı malzemeleri, kullanılacak beton sınıfının uygunluğu, inşaat yapılacak olan bölgenin iklim koşullarına göre değişkenlik göstermektedir. Bu aşamadan itibaren görevli yapı denetim firması kullanılan betonun uygunluğunu test etmek için her bir dökümde kullanılan betondan numune alır. Atılan betonun tutması ve kullanışlı olması için inşaat kalıpları kullanılır. Genelde ahşap malzemeden, mdf ya da suntadan oluşmaktadır. Kullanılacak olan kolon kalıplarının düzgün ve temiz olması, yapılacak olan inşaatın betonlarının düzgün olacağı anlamına gelmesi demek olduğundan dolayı görevli yapı denetim firmaları ilk önce kalıpları denetlemesi önemli olacaktır.

Atılan betonlar kurudukça, tüm katlara sırasıyla duvar örülmesi işi yapılır. Oluşturulan odalar, tuvaletler, banyo ve mutfaklar, koridor ve antre, asansör boşluğu, merdiven basamaklarının düzlemleri yeterince belirgin bir hale getirilir. Tüm katların zeminlerine hem yalıtım ve hem de düzlenmesi için şap atılması yapılır. Zemin teraziye alınarak şap atılması, ilerleyen zamanlarda mevcut zemine karo, fayans ya da parke yerleştirilirken oluşabilecek eğimlerin önlenmesi için çok önemli olmaktadır. Günümüz şartlarında tuğla yerine ytong ya da bims tuğla adı verilen yapı malzemeleri ile hem yalıtım ve hem de hafiflik özellikleri sağlanmaktadır.

Yukarıda belirtilen işlemlerin tamamlanmış şekline kaba inşaat adı verilir. Kaba inşaat, yapılacak inşaatın % 40 ını oluşturmakta, kaba inşaatın ise yüzde % 25 ini demir, % 25 ini kalıp ve geriye kalan % 25 ini beton ve % 25 ini de duvar örülmesi oluşturmaktadır.
Ülkemiz sınırları içerisinde kaba inşaat fiyatları değişmekle beraber, kaba inşaat aşamaları ise genelde aynı olmaktadır.
Yapmayı planladığınız konut veya ticari projeleri gerek sosyal alan ve gerekse fabrika inşaatlarınız için kaba inşaat hizmeti vermekle beraber,
Kaba inşaat işleri fiyatı için firmamız ile irtibata geçerek ücretsiz keşif ve fiyat teklifi alabilirsiniz.